Wat is het SIO?

puzzel sioHet Stimulerings kader Integere Organisatie - kortweg het SIO - is een uniek, alles omvattend integriteitsmanagementsysteem dat preventief werkt. Het SIO is toepasbaar voor elke organisatie. Klik hier voor meer informatie. 

Opleiding en training

education module
De Leergang SIO is een 5-daags interactief opleidings- programma dat de mogelijkheid biedt om de kennis en vaardigheden te verwerven voor het implementeren van het SIO in de eigen organisatie of in organisaties van derden. Klik hier voor meer informatie.

Community of Practice

Community of practice moduleDe Community of Practice (CoP) is opgezet als community platform voor professionals die de Leergang SIO van de Stichting SIO hebben gevolgd. Hier wordt relevante informatie gedeeld over integriteit. Klik hier voor meer info en de lijst met vrijwillige organisatoren.
 

dsc 0187 2Woensdag 18 mei organiseerde de Stichting Stimuleringskader Integere Organisatie (Stichting SIO) een seminar voor toezichthouders in het AFM-gebouw. In een volle zaal werd onder voorzitterschap van  Theodor Kockelkoren (oud AFM bestuurder) met de deelnemers verkend hoe het SIO-kader door toezichthouders ingezet kan worden. Bij het seminar waren toezichthouders aanwezig van onder andere de AFM, DNB, ACM, ILT en de Autoriteit Persoonsgegevens. 

Wat voor bedrijf zou je willen zijn? Wat is je ambitie? Welke waarden vind je belangrijk en hoe worden die waarden vertaald naar een integere bedrijfscultuur en gedrag? Deze vragen en meer komen aan bod in ronald jeurissen 4 januari 2010het Stimuleringskader Integere Organisatie. ‘Het mooie van de SIO-norm is het aspirationele deel waarin juist de ambitie van het bedrijf het vertrekpunt is voor integriteitsmanagement.’ Aldus Ronald Jeurissen, professor Business Ethics aan Nyenrode Business Universiteit en een van de grondleggers van het SIO kader.

olivier sueur webVraagstukken op het gebied van compliance, integriteit en cultuur vormen de rode draad in het werk van Olivier Sueur, Director Compliance bij PWC. Het Stimuleringskader Integere Organisatie biedt daarbij praktische handvatten. Sueur rondde in het najaar van 2015 de leergang SIO succesvol af. Daarna is hij actief betrokken geweest bij een revisie van het SIO normenkader. Het aangescherpte normenkader sluit beter aan bij de situatie van op integriteitsgebied gereguleerde organisaties zoals banken, verzekeraars en trustkantoren.