Wat is het SIO?

puzzel sioHet Stimulerings kader Integere Organisatie - kortweg het SIO - is een uniek, alles omvattend integriteitsmanagementsysteem dat preventief werkt. Het SIO is toepasbaar voor elke organisatie. Klik hier voor meer informatie. 

Opleiding en training

education module
De Leergang SIO is een 7-daags interactief opleidings- programma dat de mogelijkheid biedt om de kennis en vaardigheden te verwerven voor het implementeren van het SIO in de eigen organisatie of in organisaties van derden. Klik hier voor meer informatie.

Community of Practice

Community of practice moduleDe Community of Practice (CoP) is opgezet als community platform voor professionals die de Leergang SIO van de Stichting SIO hebben gevolgd. Hier wordt relevante informatie gedeeld over integriteit. Klik hier voor meer info en de lijst met vrijwillige organisatoren.
bridge 408566 1920De onafhankelijke Stichting Stimuleringskader Integere Organisatie kortweg sSIO beheert de SIO norm. De stichting evalueert en herziet de norm periodiek aan de hand van wetenschappelijke en maatschappelijke ontwikkelingen.
 
De stichting heeft een unieke licentieovereenkomst gesloten met de auteurs van het SIO-kader, stelt het kader ter beschikking en stimuleert het gebruik ervan in de publieke en private sector. Zij zorgt voor de opleiding van SIO-deskundigen, voor secretariële ondersteuning en sluit licentieovereenkomsten met geregistreerde Certificatie Instellingen.